Elastiekenkoers, een hartverwarmend initiatief!

'De Elastiekenkoers' prijkt groot op een stapel folders die naast de kassa liggen. Een hartverwarmend initiatief van Gorenaren voor een overleden Gorenaar. Initiatiefnemer Martin Hammer verteld me aan de bar vol emotie het verhaal achter de elastiekenkoers. Het raakt me. De passievolle manier waarop het verhaal van zijn goede vriend, en de niet te winnen strijd tegen kanker, me ter ore komt geven stof tot nadenken. 

 

Vooral het streven naar een ogenschijnlijk simpel doel is mooi. 'Budget voor verse bloemen op de balie en een gedenkbeeld, opdat de zieken van nu hier kracht uit kunnen halen'. De meeste budgetten blijken naar onderzoek van deze verschrikkelijke ziekte te gaan, en er is dus praktisch geen geld om het ziekenhuis waar mogelijk iets op te fleuren.

 

Nu gaat een groep van circa 30 mensen op donderdagmorgen 21 juni een fietstocht van 150 km maken. De route gaat van het VU in Amsterdam naar het centrum van Goor waar de gehele groep omstreeks 19.30 uur bij d'Olde Smidse zal arriveren. 

 

Elke bijdrage is meer dan welkom dus steun deze toppers via www.elastiekenkoers.nl.Reactie schrijven

Commentaren: 0