Moederdag!

Het vereren van moeders is een veel oudere traditie dan de moderne Moederdag die wij heden ten dage kennen. Wist je dat er in het klassieke Griekenland al ceremonies waren voor Cybele of Rhea, de grote moeder der Goden!

 

In Nederland is moederdag al sinds 1928 een officiële dag. En van begin af aan is moederdag een de dag van cadeaus, cadeaus kopen wel te verstaan. Het initiatief om in Nederland Moederdag te gaan vieren is in 1926 gekomen van de Koninklijke Maatschappij voor Tuinbouw en Plantkunde die in Moederdag de kans schoon zag om extra bloemen te verkopen. In 1927 kregen alle schoolkinderen in Rotterdam een tulp mee naar huis. Voor moeder ter promotie van Moederdag. Je kunt dus wel spreken van een zeer geslaagde marketing actie die de KMTP zo’n 86 jaar geleden lanceerde!


Bij d’Olde Smidse hebben we al jarenlang de traditie om alle moeders deze dag een roos te geven bij vertrek. Gewoon omdat alle moeders wel een beetje extra waardering verdienen deze dag!

 


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Elies (donderdag, 10 mei 2012 11:54)

    Leuk verhaal!