Goede doelen

Brei & Go

Brei & go

we gaan weer beginnen

Trendsetters in de Hof van Twente waren de zussen Rouweler destijds en Brei & Go is still going strong! Alweer het 4e seizoen gezellig samen truien, sjaals, mutsen, knuffels en handschoenen breien voor weeskinderen in Roemenië. De Stichting ROEC is ook dit jaar weer de partij die de breisels persoonlijk af zal leveren in de verschillende weeshuizen.

 

De Brei & Go club groeit elk jaar gestaag en begonnen Gonda en Ceciel nog met zo'n 8 personen nu zitten er wekelijks vaak meer dan 30 personen. De Smidse serre barstte uit hun voegen dus hebben we dit jaar de Smidse Achterbar beschikbaar gesteld voor deze toppers. Ben jij ook gek op breien en de gezelligheid van een vrolijk 'kippenhok' dan kun je vanaf 7 oktober 2015 zo binnenwandelen bij Bar Bistro d'Olde Smidse. 

 

Aanvang: woensdag 7 oktober 2015

Tijdstip: 19.30 uur

Kosten: Gratis

Contact: Brei & Go

 

Het Brei & Go seizoen loopt van oktober 2015 t/m november 2015 en na de jaarwisseling en feestdagen van januari 2016 t/m april 2016. Iedereen is welkom. En als je nog niet zo goed breien kunt dan zijn de Goorse professionals aanwezig om je een handje te helpen. Dus tot brei de Smidse!

 

Brei & Go succes met jullie vierde seizoen!

 


0 Berichten

Elastiekenkoers finish 2015

wat een fantastische dag

Alweer de 4e editie van de Hof van Twente Elastiekenkoers. Wat een succes! Na een bijna vlekkeloos verlopen koersdag van 170 kilometer, enkele fantastische stoplocaties en het overhandigen van diverse kado's tijdens de tocht, was het moment van de finish daar.


De Grotestraat vol met fans, familie en overige enthousiastelingen. Van d'Olde Smidse tot aan de Tapperij een menigte die met luid applaus en Bengaals vuurwerk de meer dan 140 Elastiekenkoers-helden binnenloodsen. Wauw!


Op het podium zorgen DJ's Wipneus & Pim voor de juiste beats en praat RTV Oost verslaggever Paul Schabbink het geheel aan elkaar. Dan is het zover, de bekendmaking van het eindbedrag; euro 87.562,-.


Een dikke pluim voor iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen aan deze fantastische koers en aan het spetterende finish feest bij ons voor de deur. Wij kijken uit naar de Elastiekenkoers van 2016!0 Berichten

Elastieken donderdag!

Het is al haast een traditie geworden, de binnenkomst van de jaarlijkse Elastiekenkoers tijdens Schoolfeest donderdag. De grotestraat vol met enthousiaste familieleden, vrienden en kennissen die hun wielerhelden toejuichen. Wat een mooie dag!

 

Het grandioze bedrag van euro 60.323,- welke de Stichting Elastiekenkoers deze 3e editie heeft binnengefietst leek ons wel een blog waard! Een schitterend bedrag voor tastbare hulp aan goede doelen in de Hof van Twente; Dit jaar was het doel Niet Aangeboren Hersenletsel.

 

Benieuwd naar het verloop van deze Elastiekenkoers? Check dan de film en foto's op hun website!

0 Berichten

Het Join4Energy sponsordiner!

Een Goors “Dreamteam” vol energie op weg naar de top van de Mont Ventoux, dit alles in het teken van de strijd tegen energiestofwisselingsziekten. Zeven mannen, die fysiek de strijd aangaan met de “Reus van de Provence”, organiseren in samenwerking met Bar Bistro d’Olde Smidse een gezellige Franse Avond!

 

De opbrengst van deze avond komt ten goede aan het goede doel: de strijd tegen stofwisselingsziekten. 

 

Het drie-gangen menu bestaat uit:

Een Berg Voorgerechten:

Quiche Loraine of champignons Dordogne , meloen met ham salade en alceto balsamico dressing

 

“Le Geant du Provence” hoofdgerecht

Bavette biefstuk met Franse frietjes, ratatouille en salade

 

Mont Ventoetje

Crêpes Suzes, Cream brullee, profiterols (soesjes) met heerlijk Talamini ijs

 

De feiten op een rij:

- Donderdag 15 mei 2014

- Welkom tussen 18:30 uur en 19:30 uur

- Bar Bistro d’Olde Smidse, Grotestraat 102 in Goor

- € 27,50 per persoon (exclusief dranken)

- Reserveren verplicht!

 

2CV Haal en Breng Service:

Geheel in Franse stijl bieden wij een haal- en breng service aan met originele 2CV's, de kosten voor deze service bedragen € 15,- (binnen Goor). Wilt u hier gebruik van maken geef dit dan bij de reservering.

 

Het Dream4energy team bestaat uit:

Marcel Vaneker, Matthieu Beunders, Martijn van Rijn, Sander van Rijn, Marcel Deegens, Dian Krooshof en Jeroen Reinderink.

 


0 Berichten

Toettoet!

Donderdag 15 mei 2014 organiseert het Join4energy dreamteam een Franse avond bij d'Olde Smidse. Een heerlijk 3-gangen diner voor het goede doel waar iedereen welkom is! Meer informatie over deze speciale avond vind je hier.

 

Wat deze avond in onze ogen een nog specialer tintje geeft is de haal- en brengservice Franse stijl. Je kan namelijk opgehaald en thuisgebracht worden. Geheel in stijl worden deze transfers verzorgd met lelijke eendjes. En zeg nou zelf wat is er Franser dan een 2CV!!

 

Je boekt deze haal- en breng service binnen Goor voor slechts euro 15,-. Reserveren kan alleen via dream4energy@gmail.com

 

 


7 Berichten

Goors Serious Request weekend!

Niet alleen in Leeuwarden staat dit jaar een glazen huis, ook in Goor zullen 3 DJ's tot en met zondag in een glazen huis bivakeren. Een mooi initiatief voor het goede doel en 4 erg gezellige dagen in het centrum van Goor.

 

Vanavond vanaf 19.00 uur zullen er vele activiteiten zijn op het podium voor het gemeentehuis. Ook bij d'Olde Smidse is er vanavond volop Serious Request gezelligheid. Drie topbands uit Groningen, Hengelo en onze eigen Goorse formatie RADIO DAYS spelen podia in heel Nederland plat om geld op te halen voor SR2013. Vanavond vanaf 22.30 uur doen ze de Smidse aan!

 

Komt dus allen naar Goor en steun de Glazen Huizen, en bijna net zo belangrijk, maak er een fantastisch gezellige vrijdagavond van!

 

Weekend programma van Glazenhuis Goor; www.glazenhuisgoor.nl


0 Berichten

Brei & Go - wat een productie!

Aan het einde van deze maand is het Brei & Go seizoen helaas alweer afgelopen. Een gezellige groep fanatieke dames breit gedurende het winterseizoen elke woensdag in de Smidse serre voor het goede doel; weeskinderen in Roemenie.

 

Trots prijkte er begin dit jaar in Twentsche Courant Tubantia een artikel over Brei & Go en het kinderweeshuis in Roemenie, waar een grote hoeveelheid gebreide mutsen, sjaals, truien etcetera naar toe is gebracht. Deze kinderen zitten er 's winters dus gelukkig een stukje warmer bij. 

 

Dames, wat fijn dat jullie er ook dit seizoen massaal kwamen breien!

 

 


0 Berichten

Binnenkomst Elastiekenkoers bij d'Olde Smidse

Meer dan 800 toeschouwers die de helden van de Elastiekenkoers een warm onthaal gaven. Een bijzondere middag met aansluitend een groot feest. Wij zijn trots dat we sponsor mogen zijn van deze fantastische stichting!

 

Voor meer informatie over de Elastiekenkoers kijk op www.elastiekenkoers.nl.


0 Berichten

Brei & Go | Gezellig breien voor het goede doel

Pak uw pennen en brei mee met Brei & Go! Samen gezellig breien voor het goede doel! Terwijl u werkt aan uw breiwerk, meestal onder het genot van een kopje koffie of thee, kunt u met uw mede breigenoten gedachten uitwisselen over van alles en nog wat! 

 

Vanaf 1 maart 2013: elke woensdag avond van 19.30 – 21.30 uur. De eerste Brei & Go avond is op 6 maart 2013 bij Bar Bistro d'Olde Smidse. Kijk voor meer informatie op de Brei & Go website!

 


0 Berichten

Elastiekenkoers | ook in 2013

Een mailtje in de mailbox en een twitterbericht zie ik online voorbij komen; ook in 2013 komt er ook een elastiekenkoers! Wat een goed nieuws want zulke mooie initiatieven kunnen er volgens ons nooit genoeg zijn.

 

Wil jij ook meefietsen komende zomer?

Op zaterdagmiddag 15 december 2012 is er een informatiemiddag bij d'Olde Smidse en kunnen deelnemers zich inschrijven. Tijdens deze middag zal de organisatie vanaf 15.00 uur aanvullende informatie verstrekken over editie 2013. 


0 Berichten

Goorse dames halen grandioos bedrag binnen!

De vriendinnen uit Goor die vorige maand diverse acties op touw hebben gezet om sponsorgeld voor de ALS zwemtocht door de Amsterdamse grachten binnen te halen, hebben een grandioos bedrag bij elkaar geharkt! De teller bij deze toppers is op euro 17.314,78 geeindigd! Wij zijn trots dat de geslaagde bandjesavond in d'Olde Smidse achterbar onderdeel was van de diverse sponsoracties. Dames chapeau!

 

In totaal heeft de Amsterdam city swim meer dan euro 740.000,- opgehaald voor onderzoek naar ALS. 

 

 


0 Berichten

Run4KiKa takes over d'Olde Smidse | vrijdag 28 september 2012

Eva en Anne de Vries doen mee aan de marathon van New York om geld bijeen te rennen voor de stichting KiKa. Ze hebben afgelopen jaar al vele acties op touw gezet om geld in te zamelen, een modeshow, tompoucen en appelflappen verkoop bij de C1000, pannenkoeken bakken aan de grachten van Utrecht en nu als afsluiter nemen deze toppers vrijdagavond 28 september 2012 het voorcafe van d'Olde Smidse over.

 

Eva en Anne zullen zelf achter de bar staan vanaf 22.00 uur en een deel van de opbrengst gaat naar KiKa! Je kunt dus een bijdrage leveren door deze avond gezellig in de kroeg te hangen, bier te drinken of de dames van een fooi te voorzien.

 

Een goed doel steunen is nog nooit zo leuk geweest!


0 Berichten

Amsterdam City Swim voor ALS

De Goorse vriendinnen die vorige week De Achterbar hebben overgenomen met een gezellige benefiet bandjesavond hadden maar 1 doel; Zoveel mogelijk geld inzamelen voor de Amsterdam City Swim! 

 

Gisteren was het zover, 2028 meter zwemmen door de Amsterdamse grachten voor de stichting ALS. ALS, een ongeneselijke zenuw- en spierziekte, waarbij de spieren één voor één uitvallen is een verschrikking voor ieder. Vele prominente Nederlanders lieten zich gewillig in de grachten van onze hoofdstad glijden om geld bijeen te zwemmen voor dit doel. Zelfs Prinses Maxima bortscrawlde samen met onze Goorse toppers door het water! Fantastisch toch?!

 

De teller van de Amsterdam City Swim stond vanochtend op 637.000 euro en u kunt nog steeds doneren.


17 Berichten

Benefietavond ALS

Deze vrijdagavond staat in het teken van ALS, een allesvernietigende spierziekte. Een groepje vrouwelijke Smidse gasten uit Goor doet mee aan het Swim for ALS evenement in de Amsterdamse grachten. Of wij De Achterbar beschikbaar willen stellen voor een door hun te organiseren bandjesavond was de vraag, graag natuurlijk! Drie bands spelen de pannen van het dak, er is een DJ die de boel opzweept en er zijn heel veel bezoekers deze gezellige avond.

 

Een meer dan geslaagd evenement met een mooie opbrengst en wij wensen de dames zondag heel veel succes met hun tocht door de Amsterdamse grachten!

 

0 Berichten

Elastiekenkoers | De Finish

Aankomst Elastiekenkoers

Donderdag 21 juni 2012, beter bekend als Schoolfeest donderdag, is het dan zover. De Elastiekenkoers! Wat begint als een impulsief idee om wat te doen voor het VU in Amsterdam groeit in korte tijd uit tot een mega actie waarbij regionale en landelijke media present zijn.

 

De doelstelling is, om door middel van een fietstocht van Amsterdam naar Goor geld in te zamelen voor het VU Medisch Centrum. 'Een jaar lang verse bloemen op de balie, om een beetje fleurigheid in de moeilijke ziekenhuistijd is te brengen', dat is de inzet. Nou die doelstelling is ruimschoots behaald, want met een opbrengst van meer dan euro 12.000,- is de eerste editie van de Elastiekenkoers meer dan geslaagd.

 

De binnenkomst van de wielrenners bij Bar Bistro d'Olde Smidse was een waar spektakel. Een metershoge finishboog, een podium om de renners te huldigen, cheerleaders, LIVE verslag van sportcommentator Paul Schabbink, bier, hamburgers en heel veel toeschouwers maakten de aankomst heel bijzonder. Organisatie van de Elastiekenkoers, Chapeau!

 


0 Berichten