Nieuws uit de Hof

Elastiekenkoers finish 2015

wat een fantastische dag

Alweer de 4e editie van de Hof van Twente Elastiekenkoers. Wat een succes! Na een bijna vlekkeloos verlopen koersdag van 170 kilometer, enkele fantastische stoplocaties en het overhandigen van diverse kado's tijdens de tocht, was het moment van de finish daar.


De Grotestraat vol met fans, familie en overige enthousiastelingen. Van d'Olde Smidse tot aan de Tapperij een menigte die met luid applaus en Bengaals vuurwerk de meer dan 140 Elastiekenkoers-helden binnenloodsen. Wauw!


Op het podium zorgen DJ's Wipneus & Pim voor de juiste beats en praat RTV Oost verslaggever Paul Schabbink het geheel aan elkaar. Dan is het zover, de bekendmaking van het eindbedrag; euro 87.562,-.


Een dikke pluim voor iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen aan deze fantastische koers en aan het spetterende finish feest bij ons voor de deur. Wij kijken uit naar de Elastiekenkoers van 2016!0 Berichten

Barcompetitie februari 2015

De Winnaars

Ook de vijfde editie van de Smidse Barcompetitie was een groot succes! Met meer dan euro 750,- euro prijzengeld hebben de teams hun kas goed kunnen spekken.


De uitslag was erg spannend daar de winnaar en de derde plek slechts een omzet verschil hadden van een kleine euro 200 euro! Gisteravond is de ranking bekend gemaakt:


1) Jongerenkoor Eigenwijs

2) Wagenbouwers Partypeople

3) Dynamiek Handbal


Alle teams bedankt voor jullie inzet en de erg gezellige avonden. Op naar de volgende editie van de Smidse Barcompetitie! 


0 Berichten

Whisky Proeverij | The Balvenie

Ben je een whiskyliefhebber? Dan mag je op 6 maart 2015 'The Balvenie' whiskyproeverij van Mitra Arjan Voortman in d'Olde Smidse Achterbar niet missen!

 

Ondersteund door prachtige foto’s gepresenteerd vanaf een schildersezel, vertelt de Brand Ambassador het verhaal van The Balvenie. Het productieproces van Single Malt Whisky wordt behandeld, en tijdens de proeverij ligt de nadruk op de geschiedenis van The Balvenie en hun indrukwekkende verhalen die de ronde doen. En niet geheel onbelangrijk: het proeven van verschillende whiskies van The Balvenie.

 

Datum : 6 maart 2015

Aanvangstijd : 20.00 uur

Locatie : Bar Bistro d’Olde Smidse, De Achterbar

Maximaal aantal deelnemers: 30 personen

 

Kaarten zijn met ingang van heden verkrijgbaar bij Mitra Voortman a euro 20,-. Leden van GUS en houders van de Hof van Twente Whiskycard hebben een korting van 10% op deze proeverij.

 

Meer informatie?

Mitra Goor, Arjan Voortman

Tel. Nr. 0547 -260545

 

Cheers!


0 Berichten

Apollo Goor | Jubileum Taptoe!

Muziekvereniging Apollo is al meer dan 95 jaar actief in Goor en behoort tot de landelijke top in taptoeland. Vanavond om 20.00 uur organiseert Apollo een feestelijk jubileum optreden op het kunstgrasveld van vv Twenthe en wij vinden dat zo'n evenement een blogmoment verdiend!

 

Onze eigen Goorse drum- en showfanfare presenteert de jubileumshow "Sound of Movie" welke een waar spektakel schijnt te worden! Op de filmmuziek klanken van ondermeer Titanic en Pirates of the Carribean zal men verrassende formaties lopen.  

 

Ook topbands uit Zwolle, Dieren, IJsselmuiden en Enschede zullen vanavond hun kunsten vertonen. Wij zijn in ieder erg benieuwd en wensen Apollo veel succes!

 

0 Berichten

Goor Culinair | Tweede editie

Komende zondag tijdens de Welkom in Goor koopzondag zijn er vele activiteiten in het Goorse centrum. Naast een oldtimer autoshow, een theater optreden van Alludens, de muzikale inbreng van popkoor Top.NL en vele andere activiteiten is het ook weer tijd voor het Goorse Culinairplein!

 

Na een fantastische (en uitverkochte) editie in 2013 zal Goor Culinair 2014 in het teken staan van de 'Carribean'. DJ Wipneus zal op het culinaire plein zorgen voor de juiste beats zodat de Carribische gerechten nog lekkerder smaken! Wij vinden het best uniek dat Goorse horeca ondernemers en de Goorse (vers)winkeliers tijdens dit evenement zo nauw samenwerken. 

 

Heb je ook zin om de sfeer en gerechten te proeven? Komende zondag van 12.00 tot 17.00 ben je van harte welkom op het centrumplein voor het gemeentehuis. De knipkaarten a euro 10,- voor het viergangenmenu kun je ter plaatse kopen of in de voorverkoop aanschaffen bij; Albert Heijn Brandenbarg, Bar Bistro d'Olde Smidse, Bakker Nollen, De Zon, Avia Tankstation Kerkstraat en Groentezaak Wiemerink. Zo ben jij in ieder geval verzekerd van een gezellige Carribische zondag!

 

Voor kinderen is er trouwens een speciale kinderkaart a euro 5,- met verrassende kinderhapjes!

 

 

0 Berichten

Castle Fair Weldam

Op een steenworp afstand van d'Olde Smidse bevindt zich een van de mooiste kastelen uit Twente, Kasteel Weldam. Komende zaterdag houdt Landgoed Weldam een Fancy Fair op het kasteelterrein tussen Goor en Diepenheim.

 

Lekker struinen langs de vele stalletjes op de oprijlaan en het voorplein van het monumentale Weldam. Er is deze dag van alles te doen; muziek, dansers, kraampjes, bagpipers en rondleidingen. Ook de deuren van de St. Mary''s Chapel zijn geopend.

 

Omdat normaal gesproken Kasteel Weldam niet geopend is voor bezoekers is de Fancy Fair op zaterdag 6 september onze weekendtip voor zowel toeristen als Gorenaren!

 


0 Berichten

Het Join4Energy sponsordiner!

Een Goors “Dreamteam” vol energie op weg naar de top van de Mont Ventoux, dit alles in het teken van de strijd tegen energiestofwisselingsziekten. Zeven mannen, die fysiek de strijd aangaan met de “Reus van de Provence”, organiseren in samenwerking met Bar Bistro d’Olde Smidse een gezellige Franse Avond!

 

De opbrengst van deze avond komt ten goede aan het goede doel: de strijd tegen stofwisselingsziekten. 

 

Het drie-gangen menu bestaat uit:

Een Berg Voorgerechten:

Quiche Loraine of champignons Dordogne , meloen met ham salade en alceto balsamico dressing

 

“Le Geant du Provence” hoofdgerecht

Bavette biefstuk met Franse frietjes, ratatouille en salade

 

Mont Ventoetje

Crêpes Suzes, Cream brullee, profiterols (soesjes) met heerlijk Talamini ijs

 

De feiten op een rij:

- Donderdag 15 mei 2014

- Welkom tussen 18:30 uur en 19:30 uur

- Bar Bistro d’Olde Smidse, Grotestraat 102 in Goor

- € 27,50 per persoon (exclusief dranken)

- Reserveren verplicht!

 

2CV Haal en Breng Service:

Geheel in Franse stijl bieden wij een haal- en breng service aan met originele 2CV's, de kosten voor deze service bedragen € 15,- (binnen Goor). Wilt u hier gebruik van maken geef dit dan bij de reservering.

 

Het Dream4energy team bestaat uit:

Marcel Vaneker, Matthieu Beunders, Martijn van Rijn, Sander van Rijn, Marcel Deegens, Dian Krooshof en Jeroen Reinderink.

 


0 Berichten

BigBand Festival Goor

Tweede Paasdag vindt de 6e editie plaats van het BigBand Festival Goor! Een jaarlijks evenement met meer dan 20.000 bezoekers, drie grote podia, diverse bands en artiesten in het centrum van Goor. Een mooi item dus voor deze Smidse blog.

 

De organisatie van het festival is kortgeleden een heuse stichting geworden en de eerste top bigbands en artiesten zijn reeds geboekt. In 2014 kunt u, naar het schijnt, enkele leuke en vernieuwende verrassingen verwachten. Wij gaan er vanuit dat de stichting BigBand Festival Goor er ook dit jaar weer een fantastische 2e Paasdag van gaat maken!

 

Noteer maandag 21 april 2014 dus in je agenda! 

 

Voor meer informatie kijk op; www.BigbandfestivalGoor.nl

 


0 Berichten

Gewoon Gezellige Kerst bij d'Olde Smidse

Op 1 of andere manier is het een automatisme om tijdens deze donkere dagen aan de Kerstdagen te denken en dat doen wij dan ook maar al te graag. Ook dit jaar organiseren we weer ons alom bekende Kerstbuffet op 1e Kerstdag en kan er a la carte gegeten worden op 2e Kerstdag. 

 

Tevens is het voor het 2e jaar op rij is het ook mogelijk om in december met collega's, familie of vrienden het gezelligste Kerstpakket van Nederland te ondergaan:

 

ETEN, DRINKEN & VIP SHOPPEN 

Een uniek en origineel Kerstgeschenk!

 

Dat is in het kort wat het gezelligste kerstpakket van Twente is! De Kerstborrel en het Kerstkado in 1 arrangement. Makkelijker kunnen we het niet maken en leuker trouwens ook niet!

 

Door de samenwerking van Bar Bistro d'Olde Smidse en Shoeby Goor is er nu een perfect kerstpakket arrangement voor uw medewerkers. Een gezellige borrel, een heerlijk diner en VIP winkelen tussen de gerechten door. Gaaf toch?!

 


0 Berichten

't Goorsch speciaalbieren paspoort

De avonden worden langer, de dagen kouder. Bij uitstek momenten om eens een heerlijk speciaalbiertje open te maken. Weet je nog niet welk speciaalbiertje jij lekker vindt, dan is deze actie en samenwerking van Mitra Arjan Voortman en ons ideaal voor jou.

 

Elke maand heeft Mitra Arjan Voortman een speciaalbier in de aanbieding. Bij aanschaf van een sixpack ontvangt u een gratis flesje speciaalbier in de gezelligste kroeg van Goor; Bar Bistro d’Olde Smidse!

 

Verzamel alle 12 stempels in uw speciaalbieren paspoort en ontvang van Mitra Arjan Voortman een leuk geschenk!

 

De eerste 5 speciaalbieren die voor de actie in aanmerking komen zijn:

- Kasteel Rouge

- Anderson Valley winterbier

- Straffe Hendrik quadruppel

- Witte Klavervier kuitbier

- Duits & laurel tevreden 2013

 

Try it out!


0 Berichten

Een deuk wordt leuk!

Alweer een leuke samenwerking tussen Goorse ondernemers, al zeggen we het zelf!

 

Bij de 'Een deuk wordt leuk'-actie van Profix Autoschade ontvang je een d'Olde Smidse dinerbon voor een avondje Smidselevengevoel bij schadereparatie aan je auto. 

 

Dus rij even heel voorzichtig tegen een paaltje aan en dan zien we je binnenkort wel verschijnen ;-).


0 Berichten

Centrumplan Goor, de Smederij

Van 2 tot en met 20 september stonden de herinrichtingswerkzaamheden van 'De Smederij' (de steeg naast onze bistro en ijscobar), op de planning van de gemeente.

 

Deze werkzaamheden waren direct het startschot voor de aanvang van het plan voor diverse verbeteringen in het centrum van Goor, waarbij zelfs Wethouder Ben Eshuis van gemeente Hof van Twente en Roel Jochems voorzitter van Goor Collectief samen symbolisch de eerste stenen legden.

 

Inmiddels kunnen we genieten van een mooie vernieuwde steeg, waarbij alleen nog de 3 Amberbomen ontbreken. We kunnen niet anders zeggen dat deze werkzaamheden erg goed zijn verlopen, de gemeente heeft er alles aan gedaan om eventuele hinder te beperken en dat mag ook wel eens gezegd worden vinden wij.

 

De totale werkzaamheden voor het hele centrumplan in Goor zullen naar verwachting half november gereed zijn. Meer informatie vind je hierrrr.


0 Berichten

Culinair Plein in het centrum van Goor

Vandaag organiseren wij samen met 14 collega-ondernemers in het centrum van Goor het 5-gangen inloop-diner 'Culinair Plein'. 

Onze bijdrage is de 1ste gang: 

'Schelvis met een tapenade van tomaat en ui, gegratineerd met een stuk oude kaas' i.s.m. Holtmaat en de Zuilvelhoeve.

 

Verder kunt u nog genieten van:

2e gang: een pittige soep van Wortel met creme fraiche

3e gang: een stuk procureur met rucola salade en honing mosterd dressing

4e gang: gegrilde kip-kerrie garni

5e gang: lepelgebak

 

De slijterijen uit Goor, Wiljan's Wijnhuis, Gall & Gall en Mitra Voortman, zullen de gangen begeleiden met heerlijke wijnen. 

 

Naast dit heerlijke inloopdiner zullen ook de winkels geopend zijn en worden er diverse modeshows georganiseerd door o.a. de Shoeby en Middelkamp mode.

 

Kaarten voor het inloopdiner kosten 10,- p.p. en zijn verkrijgbaar in centrum. Het Culinair Plein zal van 13.00 uur tot 17.00 uur geopend zijn.

 

Kortom komt dat proeven & zien!


0 Berichten

Fietsvierdaagse Hof van Twente

Onder het motto: voor iedereen gezelligheid en genieten van de mooie natuur zal van 21 tot en met 24 oktober de Herfst Hof van Twente Fiets4-daagse plaatsvinden. Al 2 decennia lang kun je 4 dagen genieten van de prachtige herfsttinten en de mooie vergezichten die de Hof biedt. 

 

Vanaf 21 tot en met 24 oktober heeft Bar Bistro d'Olde Smidse, op wandelafstand gelegen van de start/finish-locatie 'de Reggehof', een speciaal Fiets4-daagse-menu om de inwendige mens te verwennen. Binnenkort zullen we dit menu op onze site plaatsen.


0 Berichten

Midzomer fietsvierdaagse in Diepenheim

Volop fietsplezier bij onze buren in het Stedeke!

 

Van 23 t/m 26 juli 2013 kunt u deelnemen aan de midzomer fietsvierdaagse van Diepenheim. De routes van 30 of 50 kilometer voeren elke dag weer door de mooiste plekjes van de Hof van Twente. Kastelen, musea en molens zijn er op de schitterende routes in overvloed.

 

Heeft u trek gekregen van al dat fietsen, kom dan vooral uw innerlijke mens opladen bij d'Olde Smidse in Goor op slechts enkele banddiktes van Diepenheim gelegen. Want na inspanning komt ontspanning. 

 

Starten is mogelijk tussen 09h00 en 12h00 bij Diepenheim Tourist Info aan de Grotestraat in Diepenheim!

 

Genietze op de fietse!


0 Berichten

Kerkepaden Tichelroutes - Wandelroutebord

Vrijdag 15 februari 2013 is door burgemeester Jeroen Goudt van de gemeente Hof van Twente een informatiebord onthuld van de Kerkepaden Tichelroutes. Bijzonder is dat dit bord met wandelroutes mede tot stand is gekomen dankzij een samenwerking van de Goorse horeca ondernemers.

 

Na de wandeling kunt u dus direct uw favoriete restaurant of kroeg uitzoeken voor een hapje of een drankje. Wij zijn natuurlijk een beetje partijdig maar raden u uiteraard de huiselijke gezelligheid van Bar Bistro d'Olde Smidse aan!

 

Bekijk de aanvullende wandelroute informatie op www.rondommarkelo.nl


0 Berichten

Kasteeldag Diepenheim - Ridders & Prinsessen!

Op een steenworp afstand van d'Olde Smidse wordt komende zondag voor de vijfde keer 'Kasteeldag Diepenheim' gehouden. Kasteel Warmelo gaat dan voor even terug naar de tijd van ridders en prinsessen. Zo'n gaaf evenement in de Hof van Twente, daar moeten wij dus wel over bloggen!

 

Om 11.00 uur begint het vermaak voor jong en oud. Zwaardvechten, de Middeleeuwse jaarmarkt, ezelrijden, boogschieten, muziek, een roofvogelshow en theater. Het is maar een kleine greep uit de vele activiteiten van deze dag. Om 17.00 uur gaan we weer terug naar het heden, al mag je dan de spareribs bij ons in de Bistro heus nog wel met je blote handen eten, net als vroeger!

 

klik op de foto voor meer informatie over de Kasteeldag Diepenheim en wil je alvast een avondmaal vol versnaperingen & spijsch bij d'Olde Smidse reserveren, klik dan hier.


0 Berichten

De Braakmolen, al meer dan 150 jaar uniek!

De Braakmolen is een van de historische panden op de monumentenlijst en al meer dan 150 jaar een bepalend gebouw in Goor. In 1856 is deze prachtige molen, type achtkantige stellingmolen, gebouwd om koren te malen. Met zijn 22 meter hoogte torent de Braakmolen boven de meeste gebouwen uit en iedere Gorenaar kent dit unieke aanblik dan ook wel.

 

Voor toeristen, en voor nieuwsgierige inwoners van de Hof, is de Braakmolen elke zaterdag geopend van 10h00 tot 12h00 en van 13h30 tot 16h30. De Molenaar zal je dan met veel plezier informeren over de ins en outs van deze schitterende molen.

 

Wat ons betreft is dit Goorse culturele erfgoed zeker een bezoekje waard!


0 Berichten

Goorse wandelvierdaagse!

De Goorse wandelvierdaagse. Vanaf donderdag 5 juni 2012 kunt u weer vier avonden heerlijk in groepsverband wandelen door het Twentse Haagje, gezellig toch! Er zijn routes van 5 en 10 kilomter, dus ook ongetraind kun je best meedoen aan dit gezonde evenement.

 

Regelmatig wandelen is ontzettend goed voor het lichaam. Wist u dat slechts een half uur wandelen per dag de kans op hart-en vaatziekten en ouderdomsziektes al verkleint. Door lichaamsbeweging wordt het stofje dopamine aangemaakt. Dit stofje doet veel goede dingen met uw lichaam, vandaar dat veel mensen na het sporten ook zo’n voldaan gevoel hebben.

 

Wandelen met een groep beschouwen de meeste mensen als erg gezellig, dus de Goorse wandelvierdaagse is een mooi moment om hiermee te beginnen.

 

Wil je meer informatie over de routes of wil je slechts 1 dagje meewandelen? Het kan allemaal dus klik op de foto en zet hier al je eerste stap!

 


0 Berichten

Elastiekenkoers, een hartverwarmend initiatief!

'De Elastiekenkoers' prijkt groot op een stapel folders die naast de kassa liggen. Een hartverwarmend initiatief van Gorenaren voor een overleden Gorenaar. Initiatiefnemer Martin Hammer verteld me aan de bar vol emotie het verhaal achter de elastiekenkoers. Het raakt me. De passievolle manier waarop het verhaal van zijn goede vriend, en de niet te winnen strijd tegen kanker, me ter ore komt geven stof tot nadenken. 

 

Vooral het streven naar een ogenschijnlijk simpel doel is mooi. 'Budget voor verse bloemen op de balie en een gedenkbeeld, opdat de zieken van nu hier kracht uit kunnen halen'. De meeste budgetten blijken naar onderzoek van deze verschrikkelijke ziekte te gaan, en er is dus praktisch geen geld om het ziekenhuis waar mogelijk iets op te fleuren.

 

Nu gaat een groep van circa 30 mensen op donderdagmorgen 21 juni een fietstocht van 150 km maken. De route gaat van het VU in Amsterdam naar het centrum van Goor waar de gehele groep omstreeks 19.30 uur bij d'Olde Smidse zal arriveren. 

 

Elke bijdrage is meer dan welkom dus steun deze toppers via www.elastiekenkoers.nl.0 Berichten

De 6 Kastelen route - Leukste uitje van Overijssel 2012

 

Kijk dat is nou goed nieuws voor de Hof van Twente! De prachtige 6 kastelenroute, die de meeste Hofkernen aandoet, is nu ook door de ANWB op waarde geschat. Deze parel voor fietsers, en zeer geoefende wandelaars, loopt langs Bar Bistro d’Olde Smidse in Goor. En waar kun je nou beter bijtanken dan in het gezelligste restaurant van Twente! Als het zonnig is een heerlijk rosétje op het terras, en bij grote trek een heerlijk sateetje bij de haard! Naast cultuur en natuur kun je nu dus ook gezelligheid aan dit unieke uitje toevoegen.

 

Ben je als vrouw gek op fietsen maar wil je eens andere dames om je heen, of met vriendinnen in een grotere groep het mooie Overijssel verkennen, dan is www.fietsvriendin.nl een leuke site om nieuwe fietsbuddy’s te ontmoeten. Een verrassend leuk en vernieuwend initiatief!

 

Fietsvriendin.nl heeft een koppeling waar je fiets plus arrangementen kunt reserveren. Het unieke aan deze website is echter dat (onbekende) vrouwen de route met elkaar kunnen fietsen. De routes zijn op maat gemaakt en worden gecombineerd met gezelligheid , zoals picknicken, een high tea, een massage of een sauna-date. Echt even tijd voor jou en je vriendinnen! En via dit blog zullen we fietsvriendin.nl er uiteraard op attenderen dat Overijssels mooiste fietstocht, de 6 kastelenroute nog niet in hun planning is opgenomen!

 

De 26 kilometer lange kastelenroute ligt trouwens op nog geen kilometer van De IJscobar in Goor. Vanaf Kasteel Weldam slechts 5 minuten fietsen! Een kleine aanpassing in uw route, maar wat een grote traktatie voor jong en oud. De IJscobar heeft meer dan 30 soorten Talamini schepijs waar u uit kunt kiezen. Mmm.

 

Fietsen door Overijssel, een leuk idee!

 0 Berichten

Welkom in Goor - Daar zit muziek in!

De ondernemers van Goor slaan de handen ineen en hebben voor u een gezamelijke website opgezet.

 

www.welkomingoor.nl

 

Nu vraagt u zich wellicht af wat de directe meerwaarde is van een gedeelde website? Nou voor u als consument is er een speciale aanbiedingen pagina, dus u heeft een compleet overzicht van diverse aanbiedingen van de deelnemende winkels en Horeca! Voordat u het centrum aandoet dus snel even op welkomingoor.nl kijken om vooraf uw voordeel al in te plannen! 

 

Uiteraard is welkomingoor.nl ook een mooi informatie kanaal voor de komende evenementen. Mocht u benieuwd zijn wat Goor te bieden heeft, check dan de site! 

 0 Berichten