De Vernieuwde Achterbar!

Feestelijk geopend met bruiloft Kuenenger Junior

Alweer een week geleden is de vernieuwde Smidse Achterbar feestelijk geopend met het huwelijk van Ron & Elies. Na een fantastische middag in het Groenlose boothuis van Villa Welgelegen volgde er een knallend avond feest in de Smidse Achterbar. Met LIVE muziek van de Goorse Femke Bleeker en haar compagnon Rudy Fricke knalde het dak er werkelijk waar af!

 

Een nieuwe bar, een eigen ingang met garderobe, sfeervolle handmade en op maat gemaakte verlichting van Gloej en een vernieuwde kleursamenstelling dat is in het kort hoe de Achterbar onder handen is genomen. Binnenkort zullen we enkele foto's van het avondfeest, en alle informatie over de Achterbar Feesten, op onze site zetten zodat je een mooi beeld van de vernieuwde Achterbar kunt krijgen.

 

Voor feesten tot circa 100 personen is de Achterbar de perfecte locatie. Een luxe tot in de puntjes verzorgde bruiloft, jubilea met catering of een gezellig all inclusive Cafeestje, het kan bij ons allemaal!

 

Avond fotograaf Marco, van 'Lach of ik Schiet' heeft de plaatjes geschoten. Dank voor de mooie herinneringen aan de super gezellige feestavond!


7 Berichten

Wat is bier aan de hand?!

Speciaal bieren nieuws! 

Omdat wij verwachten dat Speciaal bieren deze zomer nog hipper dan hip gaan worden hebben we de bieren-hulplijn ingeschakeld die Arjan Voortman heet. Al langere tijd is er een samenwerking met Mitra Voortman als het om speciaal bieren gaat, en wegens dat leuke en lokale succes gaan we de komende maanden een aanvullend, verrassend en wisselend speciaal bieren assortiment voeren! 


Naast het gerstenat welke d'Olde Smidse altijd in huis heeft staan er deze dagen ook Texels Donkerd, Brugse zot, Zundert en Indian Pale Ale PP in onze koeling. Het assortiment zal frequent wisselen en gaat volgens het op = op principe. Verras jezelf dus de komende maanden en vraag aan de bar naar de specials van dat moment. Bierrrrrtje!


6 Berichten

Pubquiz bij de Smidse

Afgelopen vrijdag mochten wij voor Nibag een bedrijfsfeest organiseren. Zij boekten een cafeestje met aanvullend een barbecue in onze Achterbar. Het bedrijfsfeest werd extra leuk door een op maat gemaakte pubquiz met heuse quizmaster! Onder zijn bezielende leiding werd de pubquiz een groot succes.

 

Wij willen graag vervolg geven aan dit leuke concept en zullen daarom binnenkort het Smidse pubquiz-arrangement introduceren. Stay tuned!

 

Reactie Nibag:

 

"Bedankt voor de leuke avond! Het eten was lekker, de bardame voorzag ons goed van drank en de host van de quiz deed het ook harstikke leuk.

 

Helemaal top!"


0 Berichten

De Smidse: Altijd een eigen Schoolfeestsfeer

“Wie doot hetzelfde as veurig joar en ut joar doarveur en doarveur…”

Tijdens het geanimeerde gesprek in de achterzaal van Bar Bistro d’Olde Smidse komt medewerkster Monique naar achteren met de mededeling dat assistentie gewenst is. Ben Kuenenger en Glenn Begieneman veren op en vliegen naar het eetcafé. Wij zien een leger verklede jongeren aangevoerd door een kolossale aardbei en een statige indiaan. De muziek gaat harder en de tapkraan ver en permanent open. Einde interview.

 

“We proberen altijd direct in te spelen op de situatie, hoe gek ook.” Het is net daarvoor gezegd door het duo dat tezamen het verleden, heden en de toekomst vormt van het inmiddels 36-jaar oude horecabolwerk in het centrum van Goor.

 

De avontuurlijke Achterhoeker Ben Kuenenger krijgt in de jaren zeventig verkering met de Goorse Yvonne Stevens en samen besluiten ze om het vroegere eethuis Victoria van Jan Holtmaat over te nemen. Het is februari van het jaar 1977 en het kleine restaurantje heet op dat moment Le Baroque en wordt bestierd door een Haags echtpaar. Ben en Yvonne dopen het etablissement direct om tot Bar Bistro d’Olde Smidse naar de ‘Eerste Goorsche Smederij’ van ‘Baasje’ Geelen. Direct gaat het roer om. Er worden gekke feesten georganiseerd en al in het tweede jaar wordt de eerste uitbouw gerealiseerd. “Het was altijd wel druk hier, maar toen we begonnen met themaavonden zoals pyjamaparty’s en maffiafeesten hingen ze er helemaal met de poten uit”, aldus Ben.

 

Glenn Begieneman is sinds zijn veertiende in d’Olde Smidse te vinden. De inmiddels 27-jarige Gorenaar begon als afwashulp, maar staat aan de vooravond van zijn derde Schoolfeest als bedrijfsleider van het stijlvolle café. “Eigenlijk zijn we het verlengstuk van de Tent geworden”, vindt Begieneman. Buiten muziek en altijd een tapwagen. “Maar dat was altijd al zo”, haakt Kuenenger er meteen op in. “Holtmaat had het altijd al met het ‘vrett’n en zoep’n’. Dan lagen ze hier in de tuin karbonades te eten. Die tuin van Holtmaat was wereldberoemd in Goor.”

 

Ben Kuenenger, inmiddels een krasse zestiger, is immer op zoek geweest naar uitdagingen en runde op het moment dat hij in Goor begon ook nog een camping op Texel. Later nam hij in het Oostenrijkse Kaprun een après skihut over met de veelzeggende naam ‘Zum schnell am bier.’ “Dat was mooi. We begonnen daar met Hollands bier dat snel getapt kon worden. Hoefden de mensen niet lang te wachten. Het was direct raak. Ook introduceerden we daar de ‘meter bier’.” Met vriend en beroemd discjockey Jeroen Hilgenberg (Ohio) kocht hij een café in het Spaanse Malgrat de Mar: Annie’s verjaardag. Ook dat bleek een hit onder de toeristen. Het waren tijdelijke projecten die niet langer dan een jaar of vijf mochten duren. “Dan moest er weer wat anders komen. Alleen De Smidse is voor altijd. Dat is de basis.”

 

Het feestsfeertje uit Kaprun en Malgrat de Mar hangt tijdens het Schoolfeest ook bij d’Olde Smidse. Glenn Begieneman heeft opnieuw DJ Rob Toonen van Slam!FM weten te strikken, die op zaterdag en zondag zijn plaatjes zal draaien. “Het is bij lange na niet allemaal top 40, maar het is veel meer oude rock en dansnummers. Dat gaat van Skik tot de Rolling Stones en van Eddy Wally tot The Eagles, het kan dus echt alle kanten op”, zegt Begieneman uitnodigend.

Nu 23 jaar geleden ligt de uitdaging voor Kuenenger om de hoek. Hij kan café De Ster overnemen en aarzelt niet lang. Een legendarische periode die veel veertigers en vijftigers van nu zich nog goed kunnen herinneren, is geboren. De achterzaal wordt ‘The Starclub’ en op de zaterdagavonden treedt de vaderlandse muziektop op in Goor, zoals Herman Brood, The Nits en Vitesse. Laatstgenoemde band trad ook ooit spontaan op met het toen immens populaire Doe Maar bij De Ster. “Die gasten waren onderweg en wisten dat Vitesse bij ons zat. Toen besloten ze om even langs te komen voor een jamsessie. Geweldig was dat.”

 

Artiesten van diverse pluimage waren en zijn ook te zien bij d’Olde Smidse. “Zoals een paar jaar geleden na de kinderoptocht”, zegt Begieneman. “Er kwamen drie jongens met het syndroom van Down langslopen. Die pakten de microfoon en begonnen allerlei liedjes mee te zingen. Het werd een geweldig feest en de jongens wilden niet meer weg. Ze moesten echt door hun begeleider mee worden gesleurd. De Jostiband kon er jaloers op zijn.” Het geeft een beeld van de spontane feestjes bij het etablissement aan de Grotestraat. “Je kunt de meest fantastische dingen uitdenken en dan vinden ze er geen zak aan, maar dan komen ze vanaf De Tapperij met een caravan aanslepen en is het één groot feest. Het is niet breken, het is niet vervelend, maar gewoon ongein”, zegt Begieneman.

 

Nadat De Ster wordt verkocht aan nu wijlen ‘Jan van de Zon’ concentreren de zaken zich voor Ben Kuenenger weer meer op de Smidse dat tot die tijd altijd bleef floreren onder auspiciën van rots in de branding en inmiddels ex-vrouw Yvonne. Later stort hij zich nog één keer op een nieuwe uitdaging. Dancing De Zon wordt nieuw leven in geblazen met Bart Bolink en Han Hondeveld. “Ook daar hebben we toestanden beleeft zeg. We deden gekke acties zoals het verloten van een auto met oud en nieuw die op het dak stond.”

 

Terug naar de moeder aller feesten. Wat is Schoolfeest voor Glenn Begieneman? “Ik ben geen echte Schoolfeestvierder. Die paar uurtjes op donderdagavond met het Goorse volk vind ik heel leuk en op vrijdagavond bij De Ster om oude klasgenoten een hand te schudden. Op zondagavond gaan we met het personeel de Tent in.” Begieneman geniet vooral in zijn kroeg. “Hier hangt een ongedwongen sfeer. Of je nou 16 bent of 62, iedereen is hier thuis.”

 

Anno 2013 is Ben Kuenenger nog immer ondernemend en concentreert hij zich op uitdagingen bij de eigen Smidse, zoals de IJscobar. Schoolfeest is voor hem als altijd, maar wel speciaal. “Ik ben op veel plekken geweest, maar ik ken niet veel feesten die zo leven als het Schoolfeest hier. Ik zei altijd: Al zet ze een oale bandrecorder in de Tente, vol is e toch wa.” Bij De Smidse geniet hij van het eigen sfeertje. “Er komen hier mensen van alle rangen en standen, ook met Schoolfeest.” Topdrukte voor en na het borreluurtje, spitsuur tijdens de optochten en gekke feesten met rare straatacties en eigen muzikanten. Het is inmiddels routine geworden. “Wie doot hetzelfde as veurig joar en ut joar doarveur en doarveur…”

 

Bron: 

www.schoolenvolksfeestgoor.nl/krant

0 Berichten

NIEUWSBRIEF | december 2012

Minimaal 6 keer per jaar houden wij je op de hoogte van de laatste nieuwtjes en komende evenementen die Bar Bistro d'Olde Smidse organiseert.  De december nieuwsbrief hebben wij vandaag verzonden en we zijn weer benieuwd naar jullie reacties!

 

Wil jij de nieuwsbrief ook ontvangen? klik dan op onderstaande foto en vul je gegevens in!


0 Berichten

Moederdag!

Het vereren van moeders is een veel oudere traditie dan de moderne Moederdag die wij heden ten dage kennen. Wist je dat er in het klassieke Griekenland al ceremonies waren voor Cybele of Rhea, de grote moeder der Goden!

 

In Nederland is moederdag al sinds 1928 een officiële dag. En van begin af aan is moederdag een de dag van cadeaus, cadeaus kopen wel te verstaan. Het initiatief om in Nederland Moederdag te gaan vieren is in 1926 gekomen van de Koninklijke Maatschappij voor Tuinbouw en Plantkunde die in Moederdag de kans schoon zag om extra bloemen te verkopen. In 1927 kregen alle schoolkinderen in Rotterdam een tulp mee naar huis. Voor moeder ter promotie van Moederdag. Je kunt dus wel spreken van een zeer geslaagde marketing actie die de KMTP zo’n 86 jaar geleden lanceerde!


Bij d’Olde Smidse hebben we al jarenlang de traditie om alle moeders deze dag een roos te geven bij vertrek. Gewoon omdat alle moeders wel een beetje extra waardering verdienen deze dag!

 


1 Berichten